Мартиновић: Остајемо у Скупштини, нећемо штрајковати глађу

БЕОГРАД: Посланици владајуће коалиције боравиће од данас у Скупштини Србије како би је одбранили од оних који насиљем, дивљаштвом, рушењем, фашизмом покушавају да преузму власт и промене изборну вољу грађана, али за сада неће ступити у штрајк глађу, изјавио је данас посланик Српске напредне странке (СНС) Александар Мартиновић.
1
Фото: Танјуг/ Тања Валић

На питање да ли ће посланици СНС-а штрајковати глађу, Мартиновић је на конференцији за новинаре у парламенту којој су присуствовали и посланици владајуће коалиције - СНС, СПС, СДПС, НС-УШ, Покрета социјалиста, рекао да је јутрос имао консултације с председником странке Александром Вучићем и да је донета одлука да за сада не ступају у штрајк глађу. 

"Ако посланици Драгана Ðиласа одлуче да ступе у штрајк глађу да би уцењивали државу, председника или Владу Србије, истог момента ће посланици СНС-а ступити у страјк глађу. Наш штрајк глађу ће трајати дуже и до Бошковог, Ðиласовог и Јеремићевог", рекао је Мартиновић. 

Он је навео да су напредњаци спремни да воде дијалог и са опозицијом и подсетио да је председница парламента Маја Гојковић позвала на консултације у уторак све шефове посланичких група. 

"Надам се да ће и они који су пре неки дан упадали моторним тестрама, претили и чинили друге ствари схватити да сем дијалога другог решења за ову ситуацију нема. Ако хоће разговор, ми смо спремни, ако хоће насиље и терор, то им више нећемо дозволити", рекао је Мартиновић. 

Он је истакао да се одбраном Скупштине брани изборна воља грађана и позвао надлежне органе и министре да, како је рекао, раде свој посао и да свима у Србији омогуће "слободно кретање, да радници на градилиштима буду безбедни, пролазници, новинари, народни посланици и да нема више упадања у институције са вешалима и тестерама и завртања руку новинаркама". 

Мартионовић је поновио Вучићеве речи да СНС не мрзи никога. 

"Желимо да се Ðилас, Јеремић и остали коначно дозову памету, нека уђу коначно у воз напретка Србије ако то желе, ако не желе, нека остану заробљени у прошлости и нека живе у свом свету у коме се богате, а народ гладује", каже Мартиновић. 

Како је рекао, сада је 2019. година, Србија се променила и грађани су схватаили да нема другог пута осим оног који је трасирао председник Србије Александар Вучић и број окупљених грађана синоћ у Новом Саду је то показао. 

Мартиновић је на конференцији за новинаре у парламенту рекао да су они спремни да од данас, па до кад буде потребно, бране парламент.

"Спремни смо да будемо присутни физички овде у Народној скупштини данима и ноћима, јер нећемо да дозволимо онима који би насиљем да преузму власт да упадну у Парламент и да се понове сцене које су се дешавале на улицама Београда", рекао је Мартиновић.

Он је истакао да неће дозволити да се парламент претвори у поприште примитивизма, насиља и повампиреног фашизма.

"Фашизам никада у Србији није имао подршку", поручио је Мартиновић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести