Мартиновић: Закон се односи на све

БЕОГРАД: Шеф посланичке групе Српске напредне странке Александар Мартиновић изјавио је, поводом случаја пољопривредног добра "Јовањица", да нико није заштићен од примене закона, па ни човек који је био у привредној делегацији и стајао поред председника Србије Александра Вучића.
martinovic
Фото: Tanjug (D. Kujundžić, arhiva)

Да ли мислите да Вучић треба да буде одговоран због тога што је неко ко је имао дозволу за производњу органске хране у једном моменту кренуо да се бави нелегалним бизнисом, упитао је Мартиновић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Он је рекао да мисли да Вучић није одговоран за то, јер није могао да зна шта се дешава на том пољопривредном добру, нити је његов посао да се тиме бави.

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић рекао је раније данас да је власник "Јовањице" Предраг Колувија "близак људима из режима" и да је био у привредним делегацијама које је Вучић предводио по свету.

Мартиновић је казао да је Алексић "у функцији Драгана Ђиласа покушао да заташка све афере које се везују за Ђиласа и Вука Јеремића, коме је продао странку за 50.000 евра, и да сакрије све добро што се дешава када је у питању државна политика Србије".

"Улога Алексића и Маринике Тепић је била да стврањем лажне афере 'Јовањица' и укључивањем без доказа у ту аферу Андреја Вучића заташкају посету Лукашенка Србији и све резултате које је Вучић јуче постигао у разговору с Путином, оценио је Мартиновић.

Мартиновић је казао да је главни пословни партнер "оних који данас говоре о Колувији и покушавају да, без доказа, у производњу наркотика увуку Александра и Андреја Вучића, Александра Вулина и све друге државне функционере, био један од највећих светских нарко дилера Дарко Шарић".

Истакао је да је Шарић био стварни власник "Металс банке" и Развојне банке Војводине, које су биле приватне банке Демократске странке и служиле су за финансирање изборних кампања.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести