МЦП: Сусрет Порфирија и Абазовића на Острогу

НИКШИЋ: Митрополија црногорско-приморска саопштила је вечерас да је са кабинетом црногорског премијера Дритана Абазовића договорен његов сусрет са српским патријархом Порфиријем у манастиру Острог, где ће сутра бити обележено 350 година од смрти Светог Василија Острошког.
patrijarh porfirije, tanjug
Фото: Tanjug

Поводом информације у медијима о "могућем сусрету Патријарха српског Порфирија и премијера Дритана Абазовића", обавештавамо јавност да је предлог дошао из кабинета премијера, којом приликом је саопштена његова намера да се са патријархом сусретне у Влади Црне Горе, саопштено је из Митрополије.

Додаје се да је из Митрополије одговорено да приликом организације прославе није предвиђен долазак патријарха Порфирија у Подгорицу и да је због недостатка времена сусрет могуће организовати једино у манастиру Острог.

''''Из Кабинета премијера је овај предлог прихваћен уз захтев да се упути формалан позив, што је и учињено'''', додаје се у саопштењу МЦП.

Подгоричке Вијести су раније објавиле да је, према незваничним изворима, митрополит црногорско-приморски Јоаникије упутио позив председнику Владе Црне Горе да са својом делегацијом присуствује обележавању 350 година од смрти Светог Василија Острошког и том приликом се састане са патријархом СПЦ.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести