Медведев сутра у Београду поводом 75. годишњице ослобођења

БЕОГРАД:  Председник Србије Александар Вучић угостиће сутра премијера Руске Федерације Дмитрија Медведева, који долази у једнодневну посету Србији, поводом 75. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату.
 Vučić i Medevedev  Foto Tanjug/ Video
Фото: Вучић и Медеведев Фото Танјуг/ Видео

Очекује се да руски премијер у разговорима са Вучићем потврди подршку Србији у погледу решавања проблема Косова и Метохије, а на дневном реду ће бити и неколико билатералних споразума.

Вучић ће Медведеву бити домаћин, најпре, на Војном аеродрому "Пуковник-пилот Миленко Павловић" у Батајници, где хе присуствовати приказу способности Војске Србије поводом Дана ослобођења Београда "Слобода 2019".Како је најављено, у приказу ће учествовати око 2. 400 војника и официра, 100 возила и система, те 25 авиона, укључући и средства која је донирала Руска Федерација.

Поподне ће у Палати Србија српски председник и руски премијер разговарати "тет-а-тет", а потом следи церемонија размене потписаних билатералних докумената, у присуству председника Вучића и премијера Руске Федерације.

Вучић и Медведев ће се затим обратити јавности.Од 20 сати Медведев и његов домаћин Вучић присуствоваће у Сава центру свечаној академији поводом 75. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести