Покрајинска влада утврдила мере развојне политике Војводине

Покрајинска влада је на јучерашњој седници донела Покрајинску уредбу о условима и начину доделе новца из буџетског фонда за спровођење мера развојне политике АП Војводине.
sednica pokrajinske vlade, pokrajinska vlada
Фото: Покрајинска влада

На тај начин створени су сви правни услови за оперативно деловање на привлачењу нових домаћих и страних инвестиција, у складу с приоритетима Покрајинске владе о убрзаном економском развоју.

Том уредбом уређују се две мере. То су подршка за отварање нових радних места и доделу бесповратних средстава за куповину опреме привредних друштава, обе повезане с реализацијом инвестиционих пројеката на територији АП Војводине, посебно у мање развијеним општинама. Корисници подстицаја могу бити мала, средња и велика привредна друштва, у складу с прописима којима се уређује додела државне помоћи.

Новац за подстицаје, који ће се додељивати на основу конкурса, обезбеђен је у буyетском фонду за спровођење мера развојне политике АП Војводине. Обим, извори и распоред новца за спровођење тих мера, креираних уз подршку Развојне агенције Војводине, обезбеђени су ребалансом покрајинског буyета за 2017. годину у износу од 350 милиона динара.

Донета уредба којом се уређују две мере: за отварање нових радних места и за доделу бесповратних средстава за куповину опреме привредних друштава

На основу закључака који су донети на састанку председника Покрајинске владе с републичким министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања о заједничким активностима који се односе на обнову установа социјалне заштите чији је оснивач АПВ, Покрајинска влада јуче је усвојила информацију о расподели 44.021.960 динара из покрајинског буyета за израду пројектно-техничке документације неопходне за реконструкцију више геронтолошких центара, домова за децу и младе без родитељског старања и за децу и младе са сметњама у развоју, као и домова за смештај одраслих и старијих лица с интелектуалним тешкоћама.

На јучерашњој седници за директора Јавног предузећа за просторно и урбанистичко планирање и пројектовање „Завод за урбанизам Војводине” Нови Сад, на период од четири године, именован је Предраг Кнежевић.

Е. М.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести