Михајловић: Будућа влада у складу с изазовима

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић изјавила је да је најважније да нова влада буде још боља и ефикаснија, јер само таква може да одговори на изазове који стоје пред Србијом.
mihajlovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Мислим да ће се јако водити рачуна о изгледу будуће владе, јер је много тежих и сложенијих и изазова пред Србијом и таква треба да буде и нова влада, оценила је Михајловић и додала да лично воли да ради за своју земљу и да је задовољна кад види да су резултати направљени.

Упитана за медијске спекулације у вези са формирањем нове владе, Михајловић је навела да се министри не бирају у кладионицама нити у медијима, нити према томе шта мисле интересне групе, већ о томе одлучују председник Србије и СНС.

Најважније је да имамо ефикасну владу, а имам апсолутно поверење у председника Вучића да ће нова влада бити управо таква, навела је Михајловић на РТС.

Здравље радника примарно, нема застоја на великим пројектима

На великим градилиштима инфраструктурних пројеката у Србији ради близу 6.000 радника, Министарство са извођачима редовно разговара о стању на градилиштима и апелује да се води рачуна о здрављу радника, рекла је данас министарка грађевинарства Зорана Михајловић.

Ради се како на великим пројектима, као што су изградња Моравског коридора, ауто-пута Сремска Рача - Кузмин, ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница, деоници Прељина-Пожега, тако и на десетинама других инфраструктурних градилишта у Србији, као што је одржавање путева, рекла је Михајловићева, гостујући на РТС-у.

Она је рекла да се редовно са извођачима разговара о стању на градилиштима, а да ће један састанак на тему извођења радова у условима епидемије Ковид-19 имати и следеће недеље.

Апел свим грађевинским компанијама је да воде рачуна да пре свега радници буду безбедни, јер је то питање број један, како бисмо максимално искористили грађевинску сезону, што је важно због наше економије и привредног раста, рекла је она.

Додала је да у Србији постоји укупно више од 60.000 активних градилишта, што је око 16.000 градилишта више него у истом периоду претходне године.

Већи број активних градилишта значи да смо успели да створимо услове да се у Србији више ради и гради и да имамо стабилност која је потребна. Свако ново градилиште значи више радних места, већи привредни раст и бољи живот за грађане, рекла је она.

Она је рекла да у теретном саобраћају нема никаквих сметњи за увоз, извоз или транзит, а да читав свет има проблем са путничким саобраћајем.

Када погледамо број камиона сада у односу на исти период претходне године, тај број је готово идентичан, на границама нема застоја, а пролазак камиона регулисан је у целом региону тако да се саобраћај одвија несметано, рекла је она.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести