Михајловић: Да Вучић каже оно што и Рама, оптужили би нас...

БЕОГРАД: Када би председник Србије Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић, било који члан Владе Србије или Републике Српске, рекао оно што је данас изјавио премијер Албаније Еди Рама у Пећи, сигурна сам да би Европска унија и Запад одмах оптужили Србију за хегемонију и стварање "велике Србије", истакла је потпредседница Владе Србије и чланица председништва СНС-а Зорана Михајловић.
mihajlovic, tanjug sradovanovic
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

Реагујући на заједничку седницу влада такозваног Косова и Албаније, она је додала да је албански премијер у Пећи, граду у коме се налази прва епархија српске цркве коју је основао још Свети Сава, јасно најавио формирање "велике Албаније", наводи се у саопштењу из Кабинета потпредседнице Владе. 

"Наравно да за сусрет такозване владе Косова и Албаније није случајно изабрана Пећ. Као што није ни случајно да смо од албанског премијера чули оправадање за трговински рат против Србије и подршку повећању такси према роби која долази из Србије и БиХ, док ће роба из Албаније без икаквих такси да улази на Косово", додала је Михајовић.

Она је приметила да од Раме, наравно, нисмо чули ниједну једину реч за потписане, преузете, а неиспуњење обавезе Приштине. "Очекујем реаговање Брисела на овакво неевропско понашање, јер морамо да знамо да ли пројекат стварања велике Албаније на Балкану има подршку Европске уније или не", истакла је Михајловићева. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести