Михајловић: Еколошки протест, а иза њега остало ђубре

БЕОГРАД: Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић оценила је данас да су организатори еколошког протеста под називом “Еколошки устанак”, који је одржан 10. априла испред Народне скупштине, искористили еколошке проблеме и климатске промене у политичке сврхе.
Zorana Mihajlović  Foto: Tanjug/video
Фото: Зорана Михајловић Фото: Танјуг/видео

Михакловићева је то рекла у Народној скупштини одговарајући на коментар народног посланика и председника Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику Верољуба Арсића, да организатори протеста нису ни прочитали нове предлоге закона из области рударства и енергетике који садрже, како каже, 95 одсто онога што су они у медијма поручивали и тражили од државе.

“Када је реч о еколошком протест, ја га често стављам под знацима навода, они користе климу у политицке сврхе, и то јесте и може да буде озбиљан проблем”, истакла је Михајловићева у скупштини, где образлаже четири предлога закона из области рударства и енергетике.

Упитала је какав је то еколошки протест иза којег остане ђубре, које је морала да скупља Градска чистоћа Града Београда.

Михајовићева је поручила да организатор тог еколошког протеста нису у праву, јер су све измене и допуне закона направљене тако да се брину о заштити животне средине.

“Такође, ако истински желимо да бринемо о животној средини, онда о би о њој требало да бринемо 24 часа, а не да то користимо у политичке сврхе, то никоме неће донети добро”, рекла је Михајловићева.

Арисић је навео и да се на Одбору за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику дан пре тог протеста расправљало о предлозима тих закона.

“Чини ми се да организатори нису ни хтели да знају и чују о чему је то Одбор расправљао на јавном слушању. Нису хтели ни да знају и прочитају шта то пише у овим законима о којима данас расправљамо”, рекао је Арсић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести