Михајловић: Избори добри за СНС, Вучића води интерес државе

БЕОГРАД: Функционерка Српске напредне странке Зорана Михајловић изјавила је да су ванредни парламентарни избори у овом моменту добри за СНС и да је она за то, али да ће о томе одлучивати председник странке Александар Вучић.
zorana mihajlovic
Фото: Tanjug (Rade Prelić, arhiva)

Свако од нас има неки ниво информација и неку визију. Ја не могу да видим све, као што је однос Србије са неком другим државама. Претпостављам да ће председник Александар Вучић, који има више информација од свих нас појединачно, више се водити интересима државе, него странке, рекла је Михајловић за ТВ Прва.

Она је нагласила да ће председник СНС на крају дати своје мишљење о изборима и да ће на основу тога странка доносити одлуке.

Додаје да избори треба да покажу да ли то што Влада Србије ради подржавају грађани Србије.

Сва истраживања јавног мњења показују да нас грађани подржавају, али  истраживање је једно, а избори су друго, закључила је Михајловићева.

С учесницима протеста треба разговарати, не и са опозицијом

Функционерка Српске напредне странке и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре каже да са учесницима протеста треба разговарати, али да са опозицијом власт нема о чему да прича.

Михајловићева је гостујући на ТВ Прва опозицију позвала да дају план, предлог, аргумент, како мисле да се неки проблем реши, а не само да критикују.
С Вуком Јеремићем, Драганом Ђиласом, Бошком Обрадовићем, према њеним речима, нема о чему да се разговара.

Да ли можете да разговарате са Јеремићем о КиМ, а знате да је он директно учествовао у томе да се прича око КиМ пресели из УН у ЕУ? Да ли можемо да разговарамо са Ђиласом о поштењу када знате колико има новца? Са Обрадовићем да причате о породичним вредностима, а знате да чланови његове странке мисле да су жене објекти, каже Михајловићева.

Додаје да демонстранти не подржавају опозицију и да је то опозицију највише заболело.

Говорећи о боравку њеног сина у УН, она је рекла да је сама платила његов пут у Њујорк, да је тамо био туристички и да би га и сутра опет повела.

Легитимно је да опозиција пита да ли је његов пут у Њујорк плаћен државним новцем и да за то треба да добију одговор, али не и повлачење детета по друштвеним мрежама, нагласила је Михајловићева.

Уговор за железницу од 230 милиона евра током посете Путина

Током посете руског председника Владимира Путина биће потписан уговор вредан 230 милиона евра између Инфраструктуре железница Србије и руских железница РЖД интернешенел за пројектовање и извођење радова на изградњи железничке инфраструктуре, као и изградњу јединственог диспечерског центра за управљање саобраћајем.

То је изјавила министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, која је истакла да је Путинова посета политички важна, али и да ће бити потписано доста споразума и уговора, од којих је овај између две железнице изузетно значајан.

Михајловић је објаснила да је уговором предвиђена реализација три пројекта који се односе на радове на изградњи електротехничке инфраструктуре на деоници Стара Пазова-Нови Сад, изградњу модерног и јединственог диспечерског центра, за који се већ две године израђује пројектно-техничка документација, као и наставак рехабилитације барске пруге од Ваљева ка Ужицу.

Она је за телевизију Прва истакла да је веома важно да Србија добије диспечарски центар, како би се из једног места управљало не само железничким, већ и друмским саобраћајем. 

Потпредседница Владе рекла је да је највећи износ свих инвестиција управо у инфраструктури и да Србија треба да сарађује са свима.

Немамо проблем да радимо са свима - Русијом, Кином, САД, Европском унијом, Азербејџаном. Важно је да Србија има добре односе са светским силама, превише смо ми мали да бисмо бирали са ким хоћемо, а са ким нећемо да радимо, рекла је она.
Михајловићева је подсетила да се претходних неколико деценија није улагало у железничку инфраструктуру и да Србија са РЖД-ом наставља успешну сарадњу.

У питању је једна од најбољих светских компанија, са којом већ радимо на модернизацији пруге Београд-Будимпешта. Имамо одличну сарадњу и овим уговором само ћемо је учинити још ефикаснијом, рекла је министарка.

Говорећи о пружним прелазима, Михајловић је рекла да је обезбеђено 13 милиона евра за пружне прелазе.

Навела је да је прошле године сређено 80 пружних прелаза, 2017. године нешто мање од тога, те изнела податак да су од 2010. до 2014. године урађена само три прелаза.

Око 2.000 прелаза у Србији ће се средити онако како стручњаци буду рекли да би требало да буду обезбеђени, навела је Михајловић.

Министарка је рекла да је истрага показала да је за недавну несрећу поред Ниша најодговорнији возач аутобуса.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести