Михајловић: Компромис у вези с КиМ важан за мир и развој

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Зорана Михајловић рекла је данасда се не смеју заборавити прошлост и НАТО агресија, али да је за будућност Србије и региона важно да се дође до компромисног решења за косовско питање, које једино може да осигура мир, стабилност и развој.
mihajlovic, tanjug
Фото: Tanjug/Z.Žestić, arhiva

"Ова годишњица треба да нас подсети на све што се дешавало током НАТО агресије на Србију, на све што је томе претходило, као и на све што се дешавало од потписивања Кумановског споразума до данас у вези са Косовом и Метохијом. Све што смо прошли показује колико је да би Србија могла да се развија важно обезбедити мир и стабилност, као и то да они могу бити трајни само ако су засновани на договору и компромису", казала је Михајловићева поводом 20 година од потписивања Кумановског споразума. 

Како ће се решити косовско питање важно је и за цео регион, јер ако желимо да овај део Европе ухвати прикључак са развијеним земљама, не сме се учинити више ниједан корак који ће нас економски и политички враћати уназад, казала је Михајловићева. 

"Зато је важно да Приштина укине таксе и да се вратимо дијалогу", поручила је Михајловићева, анаводи се у саопштењу достављеном медијима из њеног кабинета.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести