Михајловић: Не може се на кршењу мера градити политика

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић изјавила је да је поштовање мера из домена јавног здравља у време епидемије корона вируса задатак број један за све грађане, укључујући и политичаре, тако да је стога незамисливо да неко на кршењу савета лекара покушава да гради политички рејтинг.
mihajlovic1, tanjug
Фото: Танјуг (Видео)

Минимум одговорности који би се очекивао од било ког политичара јесте да у време епидемије не ради супротно препорукама лекара, да не угрожава јавно здравље. Срамно је да док милиони грађана Србије седе у својим кућама, опозициони политичари праве протест у време полицијског часа да би привукли пажњу, а да притом неки од њих и вређају пензионере који једини у то време смеју да шетају, навела је потпредседница Владе.

У саопштењу за јавност, она је казала да се не може профитирати на непоштовању мера медицинске струке.

Не потцењујте грађане Србије, јер нећете политички профитирати тако што ћете радити противно саветима лекара и угрожавати друге грађане, поручила је Михајловићева.

Како је казала, врло брзо ће доћи време када ће поново оживети политичка борба, и када ће доћи до поновног политичког обрачунавања.

Тужно је што сада опозициони лидери своје личне и политичке интересе стављају испред највишег интереса свих грађана Србије, а то је здравље грађана и борба против заразне болести, закључила је Михајловићева.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести