Михајловић: Од марта почиње градња 7.400 станова 

БЕОГРАД: Локације на којима могу да се граде станови за припаднике сектора безбедности су припремљене и практично 7.400 станова може да почне да се гради у другом и трећем кварталу године, односно од марта, па надаље, изјавила је данас министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.
zorana mihajlovic
Фото: Tanjug (Dragan Kujundžić)

“Припремили смо локације на којима могу да се граде станови већ од марта месеца, у шест градова. Једна локација је у Београду, затим у Врању, Нишу, Краљеву, Крагујевцу, Новом Саду”, рекла је Михајловић за Тањуг, након друге седнице Националног савета за изградњу станова за припаднике сектора безбедности.

То, како каже потпредседница владе, нису једини градови који су исказали жељу да се баш тамо граде станови за снаге безбедности, то су учинили и Лесковац, Обреновац, Кикинда, али има и других градова где постоје потребе за изградњом станова, попут Новог Пазара, Пријепоља, Ужица, Чачка...

“Ми ћемо у наредном периоду разговарати са њима и тражити од њих да нам понуде локације, које наравно морају да буду спремне, са планском документацијом, са одређеном комуналном инфраструктуром, о чему ћемо такође разговарати на наредној седници”, рекла је Михајловић.

Најмања спратност зграда које ће се градити за припаднике сектора безбедности биће четири спрата, а цена ће бити у просеку 500 евра по квадратном метру, док ће, како је рекла, изградња једне зграде- трајати око годину дана.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести