Михајловић опозицији: Нападате жене јер не мисле као ви

БЕОГРАД: Потпредседница Владе и председница Координационог тела за родну равноправност, Зорана Михајловић, реаговала је поводом све чешћег насиља над женама присутног на друштвеним мрежама.
mihajlovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Када једној жени напишете: ''Чека те машиница'', као што је то последњи случај Ђиласових присталица према Владанки Маловић, само зато што се не слажу са њеним политичким ставовима или када вређате жене ласцивним и сексистичким коментарима, онда не само да шаљете поруку да сте примитивни и агресивни, већ и шта о женама мислите и какво друштво ви у ствари желите - друштво у којем су жене жртве, потлачене и понижене, навела је Михајловићева у саопштењу.

Ми градимо Србију, истакла је она, у којој сви грађани и грађанке треба да имају једнаке услове за живот и рад, од тога нећемо одустати и ниједно овакво понашање такозване опозиције неће проћи.

Михајловићева је навела да, без обзира на разлике у политичким ставовима, сви учесници јавног живота носе одговорност за своје понашање и речи, јер представљају грађане и одговорни су за будућност коју својој деци остављамо.

Можемо да се не слажемо, али увек би требало да можемо да дискутујемо и водимо дијалог. Али, када неко нема аргументе, онда прибегава увредама и претњама на рачун жена. Неће проћи, поручила је Михајловићева.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести