Михајловић: Политички живот је у институцијама, а не у шатору 

БЕОГРАД: Потпредседница Владе и чланица Председништва СНС, проф. др Зорана Михајловић, оценила је вечерас да постављање шатора у Пионирском парку није начин да се решавају проблеми грађана Србије, али и да показује одсуство идеја и политике лидера Савеза за Србију.
mihajlovic, tanjug ministarstvo
Фото: TANJUG/ KABINET POTPREDSEDNICE VLADE, MINISTARSTVO GRAÐEVINARSTVA, SAOBRAĆAJA I INFRASTRUKTURE/ M. MIRČETIĆ/ nr

"Ако су већ хтели да разговарају о нечему, за то постоје институције, пре свега парламент, а ако желе да освоје власт, то се у демократским земљама ради на изборима, а они од избора беже. Власт у Србији не осваја се на улици, нити се политичке несугласице решавају у импровизованим шаторима поред постојећих институција", навела је Михајловићева у саопштењу.

Она истиче да је тзв. слободна зона само још један начин да лидери Савеза за Србију некако скрену пажњу на себе, кад већ то не могу да ураде идејама и политиком.

"Политички живот у Србији не води се у шаторима, него у институцијама и то што је свима гарантована слобода окупљања не значи да од тога треба правити пародију демократије, као што раде лидери опозиције", закључила је Михајловићева у саопштењу.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести