Дачић: Насловна НИН-а безобразлук 

“Нечувено је лицемерје и безобразлук да лист који је у страном власништву стране инвеститоре пореди с нацистима, а раднике у Србији с логорашима.
ivica dacic1, tanjug rade prelic
Фото: Tanjug (RADE PRELIC)

Да имају поштене намере, одавно би, ако је тако, ступили у штрајк против свог власника који их држи у конц-логору” изјавио је први потпредседник Владе Србије и лидер СПС-а Ивица Дачић поводом насловне стране најновијег НИН-а. – Насловна страна НИН-а на којој стоји фотографија капије нацистичких логора с чувеним „Арбајт махт фрај”, с великим насловом „Радни логор Србија”, изгледа као да је штампана у илегалној партизанској штампарији за време окупације 1941–45 године.   
 

Гојковић: Увреда

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић сматра да насловна страна НИН-а, на којој је приказана фотографија нацистичког логора с натписом „Арбајт махт фрај” и насловом „Радни логор Србија”, представља најстрашнију увреду за Србију и све грађане, све жртве нацизма, породице жртава и њихове потомке, који су осетили монструозност нацизма и поднели огромне жртве у борби против тог зла.

Безобзирно, нецивилизовано и болесно поређење Србије с нацистичким логорима, у којима су на најбруталнији начин мучени и убијани милиони људи, нема никакве везе са слободом медија, нити се такав поступак може тиме правдати. Та насловна страница заслужује осуду сваког нормалног и пристојног грађанина Србије, али и читавог друштва”, навела је Маја Гојковић у писаној изјави.

Михајловић: Поређење Србије са Аушвицом није слобода штампе

БЕОГРАД: Насловна страна новог броја недељника НИН, у којем се данашња Србија пореди са најстрашнијим нацистичким логором, представља злоупотребу слободе штампе, о којој би требало да се изјасне новинарска удружења, оценила је потпредседница Владе Србије и чланица Председништва СНС Зорана Михајловић.

"Могу да разумем да провокативне насловне стране привлаче читаоце, као и да неки медиј има другачији, па и изразито критички политички став према власти. Али, не могу да разумем да се слобода штампе користи за поређење сопствене земље са нацистичким логором", истакла је Михајловићева у саопштењу.

 

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести