Михајловић: Позивају на протест, а ни цензус нису прешли

БЕОГРАД: Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, оценила је данас да позивања на протесте испред Скупштине од стране опозиционих лидера представља ништа друго него хватање за сламку политичког спаса.
mihajlovic, tanjug
Фото: TANJUG / MILICA NIKOLIC / bb

"Свако блокирање рада државних институција представља насиље над демократским принципима и прекрајање воље народа. А грађани и грађанке су јасно на изборима показали кога желе у српском парламенту", навела је Михајловићева у изјави за јавност.

Истиче да они који су се плашили да на те изборе изађу, јер нису имали ништа да понуде, као и они који нису успели ни цензус од три одсто да пређу, данас би насилно, изазивајући инциденте, да освоје власт.

"Господо, власт се осваја програмом, радом и резултатима, на изборима, а не тако што ћете претити пејнтбол пушкама, протестима и нередима”, рекла је Михајловићева, која је и функционер СНС.

“У овом тешком и изазовном времену за цео свет, када се наша држава лавовски бори да сачува здравље и животе грађана, позивање на масовна окупљања су веома опасна и представљају врхунску неодговорност и небригу за људе. Још једном српска опозиција показује колико им је до грађана и грађанки заправо стало - тек онолико да задовоље сопствене интересе и сачувају себе на политичкој сцени”, изјавила је Михајловићева.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести