Михајловић: Сад је свима јасно ко су људи који воде Косово

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић оценила је да одбијање привремених органа Косова да се у расветљавање убиства Оливера Ивановића укључе истражни и правосудни Србије показује Европи и читавом свету за какву политику се залажу власти у Приштини. 
Zorana Mihajlovic/Fonet
Фото: FoNet

"Ако немају шта да крију, онда не постоји ниједан разлог зашто Приштина не омогући нашим државним органима учешће у расветљавању злочина који је узнемирио читав регион”, сматра Михајловић.

Михајловић је навела да је откривање налагодаваца убиства Оливера Ивановића за Србију од највећег интереса и поручила да од мисије ЕУ на КиМ очекује да подржи захтев Србије јер је, како је истакла, реч о питању заједничке безбедносне политике, наводи се у саопштењу потпредседнице владе.

Она је такође указала да претње и увреде који представници западних земаља добијају због критика најаве укидања Суда за злочине терористичке ОВК показују колико је властима у Приштини стало до истинског мира и сарадње.

“Сад је свима јасно ко води Косово. Ко је за мир, а ко да терористи и убице не одговорају за своје злочине. Србија остаје привржена разговорима, сарадњи, миру и очувању политичке стабилости читавог региона”, истакла је Михајловић.

Додала је да је најбољи доказ тога предстојећа посета председника Србије Александра Вучића Косову и Метохији како би, каже, био са сународницима у “изузетном тешком тренутку“.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести