Михајловић: СНС неће дозволити Вучићу да се повуче

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије и чланица Председништва СНС Зорана Михајловић изјавила је за "Блиц" да се не слаже са најавом Александра Вучића који жели да се повуче са места председника странке. 
mihajlovic
Фото: Tanjug (Nenad Nešić)

''Уверена сам да СНС неће дозволити Александру Вучићу да се повуче са места председника странке. Замилсите да се Ангела Меркел у време када је ЦДУ била најјача странка у Немачкој повукла. Једноставно, СНС је Вучић и Вучић је СНС. У СНС има сјајних људи, поред Небојше Стефановића и Милоша Вучевића ту су и Јадранка Јоксимовић, Бата Гашић, Дарко Глишић, ту су млади потпредседници странке, сви они људи за које јавност и не зна а који завршавају огроман посао... Али нисам сигурна да би било ко од њих желео да води странку уместо Вучића, или да буде у странци у којој нема Вучића'', каже Михајловићева.

На питање да ли подржава одлуку да се премијерка Ана Брнабић учлани у СНС она одговора да јој је још пре неколико месеци пожелела добродошлицу у СНС.

''Мислим да би то била природна и очекивана одлука пред редовне изборе који нас чекају на пролеће. Свако ко може да помогне да живот у Србији буде још бољи добродошао је у СНС'', каже потпредседница Владе. 

Одговорајући на питање како зауставити примитивне нападе лидера Српске радикалне странке Војислава Шешеља на жене Михајловићева одговора.

''Да се питам Војислав Шешељ никад не би био у Скупштини, јер Србија је одавно заслужила да личности попут њега не буду на политичкој сцени. Али, није до мене, већ до грађана на изборима. Нема жене која се бави јавним послом која није била мета његових простаклука, па колико пута је само мене брутално напао. Једини начин да то престане јесте да људи схвате да то што Шешељ данас ради неким женама сутра може да се догоди и њиховим мајкама, сестрама и супругама'', каже Михајловићева.

Најављени бојкот избора од стране појединих опозиционих странака за Михајловићеву је бежање од истине и оцене народа.

''Зар државу треба да воде они који беже од свог народа. Обрадовић, Јеремић и Ђилас се плаше да са својим идејама изађу пред грађане, а још више се плаше оцене грађана. Србија данас није она из времена Милошевића, СНС није социјалистичка партија, редовни избори на пролеће нису други круг председничких избора који је опозиција бојкотовала 1997, нити су Обрадовић, Јеремић и Ђилас омо што су били Ђинђић, Коштуница и Весна Пешић. Прича о бојкоту је изговор за немоћ опозиције'', каже Михајловићева.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести