Михајловић: Стаматовић опет прети, показао праве намере

БЕОГРАД: Председник општине Чајетина Милан Стаматовић коначно је показао своје праве намере претњом да ће грађани Западне Србије пружити отпор намери Владе Србије да Златибор сачува од даље нелегалне и неконтролисане градње, оценила је потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.
zorana mihajlovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Михајловићева је у писаној изјави навела да Стаматовић неће да сачува једну од најлепших планина у Србији и “не жели да наша деца, унуци и сви грађани Србије уживају у лепотама и чарима ове планине”.

Стаматовић жели само да сачува свој резерват дивље градње и прети да ће га бранити све до последњег нелегалног квадрата, истакла је Михајловићева.

Али, оно што плаши Стаматовића, радује читаву Србију. Стаматовић позива да се сачува његово право да и даље уништава Златибор и да тако уништи сву дедовину и очевину наших грађана. Питам Златиборце, хоће ли да им деца шетају по уређеној и чистој планини или да се провлаче између зграда и кућерина сумњивих инвеститора! Оних чије се порекло новца не зна и који прљавим новцем од дроге и криминала и граде по Златибору?, навела је она.

Михајловићева је поновила да ће држава прогласити Златибор природним добром и тако ће сачувати лепоте ове планине и тога нико не треба да се плаши. 

Сачуваћемо Златибор за сву нашу децу како би и она могла да уживају у овој планинској лепотици, навела је потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести