Михајловић: Све радим јавно, и мој стан нема употребну дозволу

БЕОГРАД: Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструкуре Зорана Михајловић изјавила је вечерас, одговарајући на питање посланику СРС Немањи Шаровићу, да она и њена породица све раде јавно и да њен стан у којем живи још нема употребну дозволу.
mihajlovic, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

У поподневном делу седнице настављена је расправа о сету закона из области саобраћаја, али и полемика између посланика радикала и министарке Зоране Михајловић, овог пута, питања у вези са њеном имовином поставио је посланик СРС Немања Шаровић.

Шаровић је рекао министарки да дугује грађанима објашњење од чега живи и упитао је како је могуће да један министар живи “тако луксузно”, заим да ли је легализовала стан и да ли поносна што је учествовала у изградњи “једног таквог кредибилног универзитета као што је Мегатренд”.

“По мом мишљењу и то би био довољан разлог да поднесете оставку. Ако је за вас кредибилан, за нас из СРС је то највећа срамота на просветном небу Србије. Срамота је да неко ко је у влади изабере да новац прима из универзитета где се ''штанцују лажне дипломе'', а не од грађана”, рекао је Шаровић.

Михајловић је констатовала: “Ко о чему радикали о Зорани. То је у реду” и навела да Шаровић има право да поставља питања и да одговоре на то може да да Агенција за борбу против корупције, али да није у реду да се служи, како је рекла, лажима и полуистинама.

“Постоји Агенција за борбу против корупције и све што Зорана Михајловић и њена породица раде је јавно. Када је реч о мом стану, он се од 1999.године градио, још увек нема употребну дозволу. Тада се дограђивала зграда, дата је грађевинска дозвола, али ја као министар грађевинарства још немам употребну дозволу”, рекла је она.

Додала је да, по њеној оцени, није у реду да она као министар улази у причу око легализације и да ће са озакоњењем наставити када не буде била на том месту.

Шаровић је негодовао јер му је министарка казала да се служи лажима и одговорио јој је да је непристојна, наводећи да је није увредио, већ је тражио одговоре на легитимна питања.

У расправу се укључио посланик Српске напредне странке Александар Марковић, који је приметио да Шаровић није изнео никакве аргументе о законима, по чему се, каже, може закључити да су закони добри.

Посланик радикала му је поручио да стање у скупштини никада није било горе, да се никада неквалитетније расправе нису водиле о законима, да је владајућа коалиција обесмислила подношење амандмана.

“Замолите министра да остави мобилни телефон”, прекинуо је своје излагање Шаровић обраћајући се председавајућем Владимиру Маринковићу.

“А шта вама смета?”, питао је Маринковић на шта се Шаровић гласно насмејао и упитао:”Шта мени смета? Па, нека изађе напоље. Смета ми што се не баве законима, што телефонирају и ћакулају са вама, јер је то непристојно, а много је озбиљније питање зашто вама то не смета”.

Марковић је приметио да Шаровић, не само да није говорио о закону, већ, каже, није ни поменуо реч закон, оценивши да је посланик радикала нервозан, јер су по важећем цензусу испод њега.

“Ако Шаровић настави да се појављује, неће помоћи ни да га смањимо на један одсто”, рекао је Марковић.

Шаровић је узвратио Марковићу да и он долази из СРС и да је “продао веру за вечеру”, као и да мисли да је заклетва “конзерва паштете која има рок трајања”.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести