Михајловић: У борби с криминалом нема одустања, селективности

БЕОГРАД: У борби против организованог криминала не сме бити селективности, изјавила је данас потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић и истакла да верује да држава може да се избори с том претњом.
mihajlovich
Фото: Танјуг (видео)/Зорана Михајловић

"Нормално је да сви буду узнемирени кад имамо информације о прислушкивању и праћењу председника државе и његове породице, и на крају и о покушају организовања убиства председника. Свака част полицији јер су криминалци иза решетака, али то није крај", рекла је Михајловићева за РТС.

Како се наводи у саопштењу из њеног кабинета, она је нагласила да борба са организованим криминалом подразумева да се открију и сви они који су били повезани с криминалцима у државним органима, јавним предузећима или неким другим институцијама.

Михајловићева је оценила да организовани криминал утиче и на стабилност и на економску безбедност, а да се Србија тренутно бори и за здравствену безбедност.

"Србија мора да буде земља у којој ће организовани криминал бити искорењен и верујем да држава то може и да спроведе. Заиста верујем да неће бити селективности и да не сме бити одустајања", навела је Михајловићева.

Упитана за тврдње у медијима да су и поједини чланови и функционери СНС-а били умешани у незаконите радње, она је рекла да је СНС велика политичка организација која броји 600.000 чланова, и да то да ли је неко у СНС-у или није нема никаквог значаја у борби против организованог криминала.

"Они који су радили против своје државе за мене су престали да буду део СНС-а и верујем да неће ни бити део СНС-а", рекла је Михајловићевга.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести