Михајловић: Утврдити ко је помагао из државних структура

БЕОГРАД: Потпредседница Владе проф. др Зорана Михајловић рекла је данас да је борба против организованог криминала важна због развоја Србије и сигурности свих грађана и да мора бити испитана свака повезаност људи из државног апарата са криминалним групама.
mihajlovich
Фото: Танјуг (видео)/Зорана Михајловић

"Истраге које се воде не смеју да се зауставе само на члановима криминалних група, већ се мора утврдити и ко су људи из државних структура који су им помагали, јер они не могу бити део институција које треба да брину о безбедности свих грађана", навела је Михајловићева у саопштењу.

Она је нагласила да објављена нова сазнања до којих је дошао МУП у истрази прислушкивања председника Србије и чланова његове породице, показују о колико се озбиљним и дуготрајним злоупотребама ради, које не смеју остати неистражене и некажњене.

"Читав случај мора бити истражен до краја, а сви који су у томе учествовали процесуирани и кажњени. То је важно и због безбедности самог председника, као неког ко изражава државно јединство и представља државу, и због сигурности сваког грађанина, јер су људи који крше законе и процедуре и за које се сумња да сарађују са криминалним групама, претња за све", рекла је Михајловићева.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести