Михајловић: Вучић има подршку јавности, треба му подршка институција

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије и чланица Председништва СНС Зорана Михајловић изјавила је данас да председник Србије Александар Вучић има подршку јавности, али да му је потребна и подршка институција за борбу против нарко-босова.
mihajlovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

"Сигурна сам да председник Александар Вучић има подршку грађана због свега што ради и што скреће пажњу на деловање трговаца дрогом и нарко-босова, али за успешну борбу против организованог криминала још је важније да институције ефикасно раде, како би се сваки случај до краја истражио и процесуирао", рекла је Михајловић у саопштењу.

Она је навела да је борба против организованог криминала, посебно трговине дрогом, један од најважнијих задатака државе и да је значајно што председник Србије не дозвољава да тај проблем изгуби на значају у јавности.

"Борба против криминала је једно од најважнијих питања за сваку државу и сигурно да та борба није ствар само председника Србије, који је мета напада управо због тога што јавно говори и о озлоглашеним криминалним клановима, шефовима мафије и нарко-дилерима", навела је Михајловић.

Вучић је претходних дана говорио да га брине чињеница да је тужилаштво обуставило истрагу против Филипа Кораћа за убиство и питао како је могуће да не постоји кривично дело за које је он гоњен.

Он је рекао да сви у Београду знају да је Кораћ тај који дилује дрогу и "трује децу по школама и кафићима", али га се сви плаше као најопаснијег човека, једног од двојице, тројице најопаснијих људи у земљи.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести