Михајловић: Опозиција подсећа на Бранковиће српске политике

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић оценила је  да се опозиција одлучује за бојкот избора јер грађанима неће да објашњава да не жели да учествује у тражењу компромисног решења за КиМ и тако буде део решења огромног проблема за Србију.
Zorana Mihajlovic/Tanjug/Tanja Valic
Фото: Танјуг/Тања Валич

"Питање Косова није питање развоја Србије сада, него питање развоја Србије у будућности, зато ме они (опозиција) подесећају на Бранковиће српске политике", рекла је Михајловић.

Каже и да се стиче утисак да некима из опозиције одговара да се крију иза бојкота, јер треба да одговоре грађанима и како су као функционери, попут, каже, Драгана Ђиласа, направили приход од 113 милиона евра.

Према њеним речима, износ прихода Ђиласа у време када је био функционер, заправо је више од половине новца којим је изграђен Коридор 10.

Такође, међу опозицијом има и оних, каже она, који би требало да одговоре на питање шта су док су били на власти радили по питању Косова.

"Чини ми се да је то разлог за бојкот избора, а не како они кажу, јер нема слободе говора и да треба сменити чланове РЕМ-а", рекла је Михајловић.

Она је подсетила и да су представници ЕУ и САД позвали опозицију да учествује на изборима и рекли да бојкот нема смисла.

Каже да свако има право да не изађе на изборе, али да претходно наведе који су стварни разлози такве одлуке.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести