Милићевић: Фондација „Привредник“ помаже бржи развој Српске

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, обратио се данас у Бања Луци, на свечаној академији поводом почетка рада Фондације „Привредник“ у Републици Српској.
Djordje Milicevic u Republici Srpskoj/Pokrajinska vlada
Фото: Покрајинска влада

Он је том приликом истакао да Фондација „Привредник“ реафирмише праве вредности – знање, учење, марљивост, рад, помагање онима којима је помоћ потребна, као и деловање у општим циљевима.

„То је оно што је деценијама било запостављено у нашем народу и реафирмација тих циљева јесте права ствар“, казао је потпредседник Милићевић и нагласио да свако здраво друштво мора да се развија управо на тим вредностима.

Он је додао и да Покрајинска влада у свом раду и деловању подржава и афирмише те вредности.

„Верујем да ово што „Привредник“ увелико ради, и што ће од данас радити и у Српској, јесте оно што је потребно за додатни и бржи развој друштва. Када помажете да се млади и талентовани људи ишколују и стекну врхунска знања, млади који ће бити елита једног народа, елита на здравим основама - то је прави патриотизам“, нагласио је потпредседник Милићевић.

Потпредседник Покрајинске владе је још додао да је сарадња Србије и Српске изузетна, посебно у протеклих неколико година.

„АП Војводина има потписан споразум о сарадњи са Српском и једна од главних тема, јесте привредна размена, али и размена знања, нових технологија, сарадња у области културе, здравства и других области друштвеног живота“, казао је Милићевић и додао да та сарадња функционише на изванредан начин.

У својству изасланика председника Републике Србије Никола Селаковић је казао да формирањем Фондације „Привредник“, Република Српска исправља неправду и чини велику ствар за наш род.

„Србија ће то знати да подржи, ојача и да буде део тога“, навео је Селаковић.

Председник Републике Српске Милорад Додик је нагласио да улога „Привредника“ није само да помогне да се талентована деца и школују, већ има значај у очувању јединстава српског народа.

На свечаности су се обратили и проф. др Јово Радић, управитељ Српског привредног друштва, Фондације „Привредник“ Нови Сад и Горан Рачић, председник Фондације „Привредник“ у Републици Српској

Фондацију „Привредник“ у Републици Српској формирале су Привредна комора Републике Српске и Подручна привредна комора Бања Лука, заједно са Академијом наука Републике Српске и универзитетима у Бања Луци и Источном Сарајеву.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести