Милићевић: О геноциду говоре они који су убијали у жутој кући

БЕОГРАД: Председник посланичке групе Социјалистичке партије Србије Ђорђе Милићевић најоштрије је осудио Нацрт резолуције о Сребреници коју је данас већином гласова усвојио парламент тзв. Косова.
s
Фото: Youtube Printscreen

У саопштењу Милићевић констатује да Приштина свакодневним изјавама, запаљивом реториком и бруталним нападима показује да не жели наставак било каквог дијалога Београда и Приштине и да је главни фактор дестабилизације читавог региона.

Представници самопроглашене државе Косово не престају са својим свакодневним провокацијама, притисцима и нападима на Србију и српско становништво. Готово свакодневно деси се бар неки инцидент, а о рушењу, скрнављењу српских светиња, српских кућа и гробаља да и не говоримо, наводи он и пита пита како је могуће да о геноциду говоре они који деценијама брутално крше људска права неалбанског становништва на КиМ, који су протерали 250.000 Срба са својих вековних огњишта и не дозвољавају им безбедан повратак, чак ни улазак на територију Косова и Метохије?

" Они који су палили српске цркве и манастире, покушавајући у исто време да их присвоје и прикажу као део свог културног и историјског значаја? Исти они који су убијали Србе у „жутој кући" и продавали њихове органе?", констатује Милићевић уз питање међународној заједници - зар све ово нису примери најсуровијих злочина у новијој светској историји?

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести