Милићевић: Порука о одлучности у борби против криминала

БЕОГРАД: Председник посланичке групе Социјалистичке партије Србије у парламенту Ђорђе Милићевић оценио је данас да се одлучност и озбиљност председника државе и надлежних органа да се бескомпромисно суоче са свим протагонистима криминала, види у недвосмисленом ставу и поруци послатој након јучерашње седнице Савета за националну безбедност.
milicevic, tanjug
Фото: Tanjug/video, arhiva

Милићевић је у писаној изјави истакао да је то храбар и озбиљан ударац организованим криминалним групама, којима се даје до знања да нису, нити могу бити јачи од државе.

Поручио је да ће се та борба наставити, јер је Србија уређена правна држава у којој се гради углед институција система које функционишу у складу са Уставом и законом и спремне су за све изазове.

"Председник државе, Влада и сви органи безбедности конкретним активностима, а не само речима, потврђују да постоји јасна политичка воља да се реализује једна од шест кључних принципа и циљева потављених још приликом конституисања Владе Републике Србије - да нико није изнад закона и државе", навео је Милићевић.

Додао је да се поставља питање коме у овом тренутку смета овакав бескомпромисни став државе.

"Смета ли то онима којима смета и сваки напредак Србије, па на овај начин желе да дестабилизују Србију и пошаљу у свет лошу слику о нама као друштву које није безбедно, о држави у коју не треба да долазе стране инвестиције:, запитао је Милићевић.

Истакао је да, "на жалост свих који прижељкују криминализацију нашег друштва, који би волели да Србијом крстаре свачији тајкуни и криминалци, Србија то неће допустити".

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести