Милићевић: Пуна подршка покрајинске владе сарадњи ПКВ и УПВ

НОВИ САД: Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, који је данас присуствовао потписивању споразума о сарадњи Привредне коморе Војводине и Уније послодаваца Војводине, пружио је пуну подршку Покрајинске владе сарадњи ове две значајне организације које окупљају привреднике из АП Војводине.

Он је том приликом нагласио да је трајно опредељење Покрајинске владе да буде поуздан партнер са свима који могу и желе да допринесу убрзаном привредном развоју.

"У Србији, а следствено томе и у Војводини, данас нема важнијег задатка од интензивног економског развоја. Он је, захваљујући добро осмишљеној и енергично вођеној економској политици Владе Србије, али и синхронизованом деловању свих других нивоа власти, укључујући и Покрајинску владу, практично већ покренут", рекао је Милићевић.

Он је додао да се таква тенденција мора очувати, те да свака сарадња и повезивање којим се подстиче укупан привредни развој, заштита и унапређење привредних субјеката и унапређење привредног амбијента, може да донесе само корист привреди.

Милићевић је рекао да ће Покрајинска влада, поред постојећих подстицаја за развој низа привредних грана, појачати свој допринос путем Развојне агенције Војводине. 

Ова нова агенција ће у наредним месецима почети са додељивањем бесповратних средстава, по врло јасним критеријумима једнаким за све потенцијалне инвеститоре, било да се ради о страним или о домаћим.

Споразум о сарадњи потписали су председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић и председник Уније послодаваца Војводине Станко Крстин.

Потписивање споразума произашло је из заједничке намере да се унапреди рад обе институције, у правцу развоја Привредне коморе Војводине као сервиса за целу привреду и развоја Уније послодаваца Војводине, као једне врсте синдиката послодаваца. 

Обе институције имају исти циљ, а то је унапређење привредног амбијента и подстицање привредног развоја и њихова сарадња је од великог значаја првенствено за привреднике, али и за целу друштвену заједницу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести