Милошевић: Опасна теза да Срби подмећу пожаре

ЗАГРЕБ: Теза да Срби подмећу пожаре у Хрватској је опасна, каже шеф заступника СДС С-а у хрватском Сабору Борис Милошевић и уједно поручује и да пироман нема националност.
pozar hrvatska tanjug.jpg
Фото: Tanjug

После бројних пожара који су јуче букнули у задарској жупанији, на Фејсбук страници "Ватрогасци - Они су наши хероји", појавила се објава о узроцима пожара, а хрватски медији наводе да се на друштвеним мрежама за те пожаре често криве Срби.

''Нажалост, овог лета имамо пуно пожара, поготово у Далмацији и један део медија стално тражи кривце'', рекао је Танјугу Милошевић.
Он подсећа и да горе села где Срби живе, те да се и они евакуишу.
''Како су погођени Хрвати, тако су погођени и Срби који тамо живе'', закључио је Милошевић.

Додаје да су јутрос ухапшена нека лица за подметање пожара код Кистања, а да су, изгледа, међу њима и Срби.
Податак да су међу ухапшенима и Срби се истиче и у насловима што је, како каже Милошевић, врло опасно.
Према његовим речима, док се полицијска истрага не заврши и утврди јесу ли они стварно подметали пожар и каква им је била намера није добро да се на такав начин истиче националност.

''Кроз један део медија произилази стално та тврдња да заправо Срби подмећу пожаре. Као заступник могу осудити такве написе'', рекао је Милошевић и додао да осуђује сваког ко подмеће пожаре, јер пироман нема националност.
Истиче и да би волео када би се открили сви подметачи пожара и да се починиоци процесуирају и најстроже казне.

''Не тражим никакво разумевање за њих, јер не треба имати за њих разумевања" рекао је Милошевић који је још једном указао на опасност трдње да Срби пале, односно, подмећу пожаре.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести