Министарство културе и информисања: Без притиска на медије

БЕОГРАД: Министарство културе и информисања Србије позива још једном све учеснике јавног живота да не врше притисак на медије и медијске раднике и да се уздрже од било каквог напада на њих.
maja gojkovic
Фото: Tanjug (video)
Како је наведено у саопштењу за медије Министарства, реторика која је ових дана упућивана новинарима није примерена озбиљним актерима политичке сцене.
 
Министарка културе и информисања Маја Гојковић на самом почетку свог мандата повукла је све захтеве за вођење процеса пред судовима против медијских кућа и новинара, њих укупно девет, као и пет кривичних пријава против медија, подсећа се у саопштењу.
 
Наводи се да је то учинила управо да би подстакла све новинаре и редакције да слободно и без осећаја притиска, професионално обављају свој посао.
 
Министарство подвлачи да нико нема права да етикетира новинаре, а поготову не да њихову подобност одређује на основу редакције у којој раде и указује да свако вређање и ниподаштавање новинара и њиховог посла, без обзира од кога долази,води ка урушавању једног од стубова демократског система чији су они носиоци.
EUR/RSD 117.1661
Најновије вести