Мировић: 100 милиона динара за локални и регионални развој

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас 96 уговора вредних 100 милиона динара за суфинансирање ИПА пројеката који се реализују преко фондова Европске уније.
2
Фото: vojvodina.gov.rs

Средства обезбеђена преко Покрајинског секретаријата за финансије намењена су јединицама локалне самоуправе, здравственим, образовним установама и установама социјалне заштите, регионалним развојним агенцијама, јавним предузећима, пословним инкубаторима, невладином сектору и установама и предузећима са већинским уделом приватног капитала.

Највише средстава, према Мировићевим речима, усмерено је градовима и општинама за пројекте јачања локалног развоја.

„Од 2016. до 2021. године само по овом конкурусу доделили смо 618 милиона динара за 447 уговора. У новом буџетско-развојном периоду Европске уније имаћемо много боље резултате имајући у виду значај и износ пројеката и чињеницу да је у периоду од 2012. до 2015. године закључено само 138 уговора вредних 315 милиона динара“, оценио је Мировић.

Као примере реализованих пројеката прекограничне сарадње, Мировић је, између осталих, навео изградњу пијаце у Белој Цркви, Специјалне болнице за психијатријске болести „Др Славољуб Бакаловић“ у Вршцу, као и новог система јавне расвете у Пландишту.

Председник је најавио да ће у наредној години, за коју је планиран буџет од готово 89 милијарди динара, двоструко већа средства бити опредељена за пројекте који се реализују преко Секретаријата за финансије имајући у виду да нас очекује нови седмогодишњи развојни буџетски период Европске уније.

Додели уговора присуствовала је и Смиљка Јовановић, покрајински секретар за финансије.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести