Мировић: Донели смо одговарајуће наредбе и мере

НОВИ САД: На основу одлуке председника Србије Александра Вучића о увођењу ванредног стања, данас је у Покрајинској влади одржана седница Штаба за ванредне ситуације АП Војводине, на чијем је челу председник покрфајинске владе Игор Мировић.
mirovic
Фото: Tanjug/dopisnik

"Донели смо данас одговарајуће наредбе и мере које ће се спроводити на територији АП Војводине, посебно у делу рада установа за које је надлежна Покрајинска влада. Радићемо у координацији са Владом Србије и штабовима за ванредне ситуације локалних самоуправа", изјавио је Мировић после седнице.

Он је најавио да ће бити отворене додатне телефонске линије на Институту за јавно здравље Војводине, као и фејсбук страница за сва питања у вези са вирусом корона, саопштено је из Покрајинске владе.

У наредним данима, како је казао председник покрајинске владе, поред постојећих биће запослено најмање 10 санитарних инспектора који ће радити на терену.

У оквиру Штаба за ванредне ситуације АП Војводине формиран је Кризни штаб, који ће радити на обезбеђивању несметаног снабдевања здравствених и социјалних установа у систему надлежности АП Војводине.

Како је наведено, на данашњој седници највећа пажња била је посвећена здравственим установама и медицинским радницима.

"Покрајинска влада отвориће посебан рачун за донације које ће бити намењене здравственим радницима, који су показали високу одговорност, професионалност и стручност. Војводина располаже са довољно људи и са довољно медицинске опреме", истакао је Мировић.

Од данас у АП Војводини не раде предшколске установе, школе, факултети и културне установе. Доследно смо спровели меру забране посета социјалним установама, и овим путем апелујем на грађане да поштују препоруке Владе Републике Србије и надлежних служби, нагласио је Мировић.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести