Мировић и Шиб: Интензивна сарадња Војводине с немачким покрајинама

НОВИ САД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је вечерас амбасадора Савезне Републике Немачке Томаса Шиба с којим је разговарао о сарадњи АП Војводине и немачких савезних покрајина.
mirovic sib
Фото: vojvodina.gov.rs

За три године од формирања ове Покрајинске владе, учинили смо много на развијању и јачању наше међурегионалне сарадње, и створили свеобухватно партнерство између АП Војводине и немачких савезних покрајина, чиме смо допринели јачању наших билатералних односа који су у успону, казао је Мировић.

Имамо интензивну сарадњу са најразвијенијим немачким покрајинама, а наше односе, додао је председник Мировић, крунисаћемо потписивањем Изјаве о сарадњи, 26. новембра, са председником Владе немачке савезне покрајине Хесен.

У АП Војводину, истакао је председник Мировић, улажу како велике тако и мале породичне компаније које указују на добру климу за инвестиције и улагања.

За првих десет месеци ове године спољнотрговинска размена увећана је за 13 посто у односу на прошлу годину и то су подци који су охрабрујући.

Фото: vojvodina.gov.rs

Односи наше две земље су заиста добри а посебно су добри односи АП Војводне и немачке покрајине Баден Виртемберг, казао је амбасадор Шиб.

Наши привредници присутни су у АП Војводини, и ми желимо да одржимо и унапредимо ниво односа које имамо, истакао је амбасадор Шиб.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести