Мировић и Вучевић обишли радове на Дому здравља у Новом Саду

НОВИ САД: Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и председник Покрајинске владе Игор Мировић обишли су данас радове на реконструкцији зграде Дома здравља „Нови Сад“ на Лиману 4.
Град Нови Сад
Фото: Град Нови Сад

Мировић је изјавио да се у последњих неколико месеци показало да је здравствена заштита најважнији систем у нашој земљи, те да су овакве инвестиције неопходне.

"Заједничким снагама реконструисали смо бројне клинике и здравствене установе. Наредне недеље почеће да функционишу абдоминална клиника и клиника за гинекологију, успели смо те радове да завршимо у кратком року. У јулу треба да уследи почетак радова на Каменици 3, а морамо се борити за почетак радова на реконструкцији болница у Војводини, за већину тих објеката имамо грађевинске дозволе. Ускоро ћемо дати 500 милиона динара за опрему у систему здравствене заштите, а само медицинске сестре и техничари су кумулативно добили више од 25 посто повећања зарада у овој години. Тај тренд ћемо наставити, као што је дефинисао председник Србије", истакао је Мировић.

Фото: Град Нови Сад

Вучевић је рекао да ће на пролеће следеће године грађани имати најмодернији објекат дома здравља у целој Србији.

"Градимо нову амбуланту на Адицама, едукативно-репродуктивни Центар у Алмашкој улици, а после објекта на Лиману, следи реконструкција објекта на Новом насељу", рекао је Вучевић.

Он је оценио и да када се Република, Покрајина и Град удруже, постижу се изванредни резултати, јер успевамо да реализујемо огромне и значајне пројекте.

"Очекујем да директор Дома здравља „Нови Сад“ и његови сарадници унапреде систем заказивања прегледа, да људи не чекају у редовима. Не желимо редове нигде у Новом Саду, људи треба да добију најквалитетније услуге и здравствену заштиту, а Град је на располагању свима за подршку", нагласио је градоначелник.

Уговор је закључен крајем децембра 2019. године, а радове финансирају Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије и Град Нови Сад.

Фото: Град Нови Сад

Површина објекта на Лиману је 9.294 метара квадратних, а у њему ради укупно 362 здравствена радника и сарадника.

Објекат у који није значајно улагано од његове изградње, пре готово пола века, потребно је било из хигијенских, безбеденосних и функционалних разлога у потпуности реконструисати. Носилац посла је „Бобар Бешка“ д.о.о. са седиштем у Новом Саду, цена свих радова који су предмет уговора износи 826.675.095,00 динара са ПДВ-ом, а рок за завршетак је април 2021. године.

Дом здравља „Нови Сад“ је организовао све службе, да у време реконструкције не буде поремећен континуитет у пружању здравствене заштите нашим суграђанима који су правовремено обавештени где су пресељене, саопштено је из градске упрабве Новог Сада.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести