Мировић и Зигл о сарадњи Војводине и Горње Аустрије

НОВИ САД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас са председником Парламента Савезне покрајине Горња Аустрија, Виктором Зиглом, са којим је разговарао о продубљивању сарадње у областима привреде, образовања, заштите животне средине, информационих технологија и културе.
1
Фото: vojvodina.gov.rs

„Циљ Покрајинске владе је да и у формалном и у суштинском смислу прошири сарадњу са Владом Горње Аустрије, кроз потписивање споразума којим ће бити конкретизована сарадња и дефинисани кораци за интензивирање односа две покрајине“, рекао је Мировић.

Када је реч о броју страних инвестиција у покрајини, додао је он, аустријске компаније налазе се при самом врху и запошљавају 5.000 људи.

„Аустрија је значајан партнер Републике Србије и АП Војводине и привредно-пословна сарадња између покрајина је кључан фактор за развијање тих односа на корист свих грађана“, навео је Мировић.

Захваливши се делегацији Горње Аустрије на посети, председник Мировић рекао је да Покрајинска влада има традиционално добре регионалне односе са аустријским покрајинама, те да постоји простор за интензивирање тих односа и у области прерађивачке индустрије у пољопривреди, али и обновљивих извора енергије.

„Уколико желимо да се развијамо, заједно морамо радити на међурегионалној сарадњи и повезивању покрајина кроз успостављање сарадње у бројним областима од заједничког интереса“, казао је Зигл, упутивши позив  Мировићу за узвратну посету покрајини Горња Аустрија.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести