Мировић: Јужни Банат креће на пут економског опоравка

„У Јужном Банату су протеклих година реализовани бројни инфраструктурни пројекти, захваљујући којима овај део Војводине креће на пут економског опоравка и Покрајинска влада неће стати све док у сваком месту не реализујемо програме важне за локални развој, запошљавање људи и унапређење свих области значајних за бољи живот“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић након радне посете општинама Опово, Ковачица и Панчево.
с
Фото: Покрајинска влада

Председник Мировић обишао је данас новоизграђени локални пут Опово–Дебељача, као и радове на реконструкцији Улице цара Лазара у Панчеву, која представља примарну градску саобраћајницу, истакавши да је из покрајинског буџета само за ова два пројекта у Банату издвојено више од 930 милиона динара.

„Новоизграђени пут Опово–Дебељача, у дужини од 12,6 километара, отворен је за саобраћај и то је важна вест за грађане овог дела Баната. За неколико година у близини његове трасе биће нови ауто-пут који ће повезивати Београд, Зрењанин и Нови Сад, што ће допринети додатном развоју општина Опово и Ковачица, бољем повезивању становништва, али и, сигурни смо, доласку нових инвеститора“, изјавио је Мировић.

Према његовим речима, Покрајинска влада је у протеклих шест година у Панчево инвестирала готово милијарду динара за, између осталог, инфраструктурно опремање индустријске зоне, изградњу потамишког колектора и реконструкцију Опште болнице, а дала је и подршку Влади Републике Србије за долазак великих компанија које већ послују у Панчеву.

„Заједно са локалном самоуправом потпуно реконструишемо једну од примарних градских саобраћајница у Панчеву, у дужини од око 1,5 километара. Биће изграђена нова паркинг места и тротоари, засађено зеленило и очекујем да ће у јуну радови бити завршени“, истакао је Мировић.

У оквиру радне посете Банату, председник је обишао и радове на изградњи фискултурне сале у оквиру Основне школе „Сава Жебељан“ у Црепаји, у општини Ковачица. Реч је о заједничком пројекту Покрајинске владе и локалне самоуправе, вредном 358,2 милиона динара.

Фото: Покрајинска влада

Доградњом овог објекта, површине 2.040 квадратних метара, биће унапређена настава физичког васпитања и развој школског спорта, као и услови за рекреативно и професионално бављење спортом, с обзиром на то да у овом насељеном месту постоје клубови за рукомет и кошарку.

„У Црепаји смо пре две године завршили изградњу и опремање индустријске зоне и имамо инвеститоре који су исказали интересовање за улагање у ову општину, што је важна вест за све грађане“, навео је Мировић.

Фото: Покрајинска влада

Градоначелник Панчева Александар Стевановић рекао је да је Улица цара Лазара годинама била девастирана, а да ће ове године захваљујући подршци Покрајинске владе она бити потпуно реконструисана на понос свих грађана Панчева, поручивши да ће улица уједно бити и једна од најзеленијих у граду.

Догађају су присуствовали и покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић, покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести