Мировић: Убрзана обнова саобраћајница у општини Шид

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас у општини Шид реконструисани пут од Јамене до Рачиноваца, који повезује Републику Србију и Републику Хрватску, истакавши да очекује да у току ове године, или почетком следеће, две државе изграде нови гранични прелаз.
19082021- Mirovic, obilazak Jamena-Kukujevci
Фото: Покрајинска влада

„Овај пут и будући гранични прелаз биће од великог значаја за људе у овом делу Срема, али и у пограничним местима у Хрватској, растеретиће гранични прелаз Батровци, оживети Јамену и омогућити опстанак тог насеља у будућности“, изјавио је Мировић.

Председник Покрајинске владе данас је обишао и радове на реконструкцији улица у насељу Кукујевци, инвестицији вредној 200 милиона динара.

„Након 30 година чекања, житељи Кукујеваца добиће реконтруисаних шест километара улица и то је од огромног значаја за развој овог села. Послови су уговорени, новац обезбеђен и Покрајинска влада ће на тај начин помоћи грађанима и пољопривредним газдинствима јер ово насеље има доста привредних потенцијала“, казао је Мировић.

Фото: Покрајинска влада

Он је подсетио на то да је Покрајинска влада изградила индустријску зону у Шиду, поручивши да је потписано нових 11 уговора са домаћим и страним инвеститорима који ће на територији општине Шид изградити погоне и отворити нова радна места.

„Урадили смо велики посао, изградили индустријску зону, привукли инвеститоре и то ће у будућности створити и финансијски потенцијал како бисмо могли да улажемо у локалну комуналну инфраструктуру и допринесемо свеукупном развоју општине Шид“, рекао је Мировић.

Председник Општине Шид Зоран Семеновић захвалио је Покрајинској влади што је, како је навео, препознала потенцијале општине.

Фото: Покрајинска влада

„У Кукујевцима, где се није улагало дуже од три деценије, започели смо историјску реконструкцију саобраћајница. Уз инфраструктуру и останак људи у нашим местима будућност нам је сигурна“, казао је Семеновић.

Догађају су присуствовали и покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.

EUR/RSD 117.4890
Најновије вести