Мировић отворио Сајам „Наука за привреду“ у Новом Саду

НОВИ САД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је данас 2. Сајам „Наука за привреду“ на Новосадском сајму, који се организује под покровитељством Покрајинске владе, с циљем интензивнијег повезивања науке и привреде.
mirovic sajam
Фото: vojvodina.gov.rs

Опредељење Покрајинске владе је да подржи научна достигнућа и њихову конкретну примену у привреди, чиме се убрзава укупан економски развој наше земље, који је могућ само уз нове технологије, рекао је Мировић.

Како је истакао, Покрајинска влада подржава и све научне институте, који своја научна достигнућа примењују у производним процесима, подсетивши да ће следеће године бити отворен Научно – технолошки парк у Новом Саду, као и да ће почети радови на изградњи зграде Института Биосенс.

Заједно с новим Научно-технолошким парком, зграда Института Биосенс ће бити нека врста круне Универзитета у Новом Саду као једног од најбрже растућих универзитета у овом делу Европе, а смисао свега тога је проналажење нових решења и технолошких поступака који ће подстаћи још бржи економски развој, рекао је Мировић.

У фокусу овогодишњег сајма је храна, а истраживачке и научне потенцијале представља Универзитет у Новом Саду, Институт „БиоСенс“, Институт за ратарство и повртарство, Научни институт за прехрамбене технологије и други.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести