Мировић: Реконструисали смо више од 50 километара локалних путева на Фрушкој гори

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас радове на реконструкцији пута Банстол–Чортановци, за шта је из покрајинског буџета издвојено 260,6 милиона динара.
Покрајинска влада
Фото: Покрајинска влада

„Пре пет година председник Вучић задужио нас је да обновимо путеве на Фрушкој гори у које се није улагало од краја шездесетих година. Успели смо да, заједно са локалним самоуправама, реконструишемо више од 50 километара локалних путева и то Сремски Kарловци–Банстол, затим Банстол–Иришки венац и даље према Црвеном чоту и на делу од Бешенова до Беочина, где су и сада радови у току. До краја новембра завршићемо и деоницу од пет километара од Чортановаца до Банстола и моћи ћемо да кажемо да смо највећи део посла урадили“, рекао је председник Мировић.

Фото: Покрајинска влада

Осим тога, како је навео, захваљујући иницијативи председника Вучића завршена је деоница од Ирига до Јаска, а прошле године и од Јаска до Врдника. Мировић је истакао да постоји јасан задатак да у наредних пет година, на основу заједничког плана, буду уређене и нове трасе на западном делу према Лежимиру и шидској општини.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Igor Mirović (@igor.mirovic)

„То ће бити оствариво само уколико политика убрзаног економског развоја без алтернативе, са што снажнијом привредом, настави да доприноси националном и покрајинском буџету као и у протеклих пет година. Нове фабрике које је таква политика обезбедила створиле су не само нова радна места него и новац за путеве које смо на Фрушкој гори уредили после много деценија. Наш план је да наставимо још одлучније све до 2025. године, када ће бити завршен и Фрушкогорски коридор и сви локални путеви на једној од најлепших планина у нашој земљи“, рекао је председник Покрајинске владе.

Према његовим речима, туристи и излетници, посебно из Новог Сада, Београда и сремских општина, биће задовољнији и биће им јасно „да смо урадили наш посао због којег су нам грађани дали јасну и недвосмислену подршку“.

„Са врхова Фрушке горе јасно се види заједништво Београда и Новог Сада, које даје конкретне резултате и поништава трулу политику подела и сукоба. Истрајаћемо даље и у наредних пет година све док не обновимо нашу земљу у свим њеним крајевима и у свакој области. До сада смо у фрушкогорске путеве уложили више од милијарду динара и припремамо нове пројекте широм Војводине којима ће асфалт стићи у што више села и до што већег броја домаћинстава. Последице политике подела и сукоба, која је до 2016. опустошила Војводину попут урагана, још увек осећамо јер смо управо ових дана отплатили 900 милиона динара Пајтићевог дуга за пропале пројекте“, истакао је Мировић.

Председник Општине Инђија Владимир Гак рекао је да је реконструкција пута од Банстола до Чортановаца од изузетног значаја за све мештане, повећање безбедности и развој туристичке инфраструктуре у Чортановцима, те да је само у последњих годину дана потпуно реконструисано укупно 25 километара путева на територији те општине.

Обиласку радова присуствовали су и покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести