Мировић с Репчековом о јачању веза Војводине и Словачке

НОВИ САД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се с амбасадорком Словачке Републике Дагмар Репчековом, с којом је разговарао о сарадњи развојних агенција из Словачке Републике с институцијама АП Војводине.
mirovic repcekova
Фото: vojvodina.gov.rs

На састанку је оцењено да постоји потенцијал за јачање економских веза, са акцентом на области пољопривреде, дуалног образовања, иновација и заштити животне средине.

Истакнуто је да је важно подстицати сарадњу развојних агенција, привредника и инвеститора у областима које су од заједничког интереса.

Мировић је подсетио на реконструкцију важних објеката у Бачком Петровцу, општини у којој живи велики број припадника словачке националне мањине, те да је за важне инфраструктурне пројекте Покрајина у протеклих годину и по дана издвојила преко 200 милиона динара.

Фото: vojvodina.gov.rs

Амбасадорка Репчекова најавила је долазак председника Народне Скупшптине Словачке Републике Андреја Данка у званичну посету Републици Србији и изразила задовољство отвореношћу и спремношћу за сарадњу с Покрајинском владом.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести