Мировић у Доњој Аустрији са председницом Владе Микл-Лајтнер

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се 11. новембра са председницом Владе Доње Аустрије Јоханом Микл-Лајтнер, са којом је разговарао о новој иницијативи регионалне сарадње у области економије, пре свега на Западном Балкану, коју је покренуо председник Александар Вучић, али и о европским питањима.
s
Фото: Покрајинска владс

„Имамо добар тренд трговинске размене, све већи број компанија из ове земље присутан је у АП Војводини, и ми желимо да тај ниво односа одржимо и унапредимо“, истакао је председник Мировић.

На иницијативу председнице Микл-Лајтнер, казао је Мировић, АП Војводина ће председавати Заједници подунавских регија 2020-2021. године, и то ће бити прилика да у важним областима остваримо додатне контакте и предузмемо одговарајуће иницијативе.

Саговорници су се сагласили да један од заједничких приоритета буде везан за Дунавску стратегију и питање транспорта робе, али и одговарајуће модернизације транспорта у дунавском сливу.

На маргинама састанка одржавају се и пословни састанци у Тулну и Бечу уз учешће привредника из АП Војводине и Доње Аустрије.

Састанцима у Доњој Аустрији присуствовали су и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, амбасадор Србије у Аустрији Небојша Родић, представници Развојне агенције Војводине и Привредне коморе Војводине.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести