Мировић: У Покрајинском буџету више средстава за капитална улагања

„Покрајински буџет, чији предлог ће бити усвојен на седници Покрајинске владе, конципиран је тако да смо повећали средства која ћемо преко Управе за капитална улагања усмерити у капиталне пројекте. Она су  са овогодишњих 7,3  повећана на 9,7 милијарди динара“, казао је Мировић додајући да ће се наставити и са директним субвенционисањем отварања нових фабрика и нових радних места.
1
Фото: фото покрајинска влада

Томе ће се приступити, како је рекао, преко Развојне агенције Војводине, са уређивањем индустријских и радних зона и низом других мера које ће допринети још бржем економском развоју. 

Председник Покрајинске владе  отворио је данас конференцију „За развој привреде, уз унапређење трипартитног дијалога“, коју је организовао Покрајински социјално-економски савет.

Мировић је истакао да је Покрајинска влада спремна на трипартитни дијалог, јер као је навео, интензивног, континуираног и одрживог економског развоја не може да буде ако сви његови актери томе не дају максималан допринос, нити може да га буде ако сви они кроз тај развој, у највећој могућој мери, не остваре и своје интересе.

„Економски развој, мада свакако најважнији, није сам себи сврха. Његова сврха јесте бољитак за све – и за запослене и њихове породице, и за послодавце и, најзад, за државу која, поред привреде, мора да обезбеди и услове за напредак свих других области друштвеног живота“, казао је Мировић додајући да је отуда важност трипартитног дијалога, као континуираног друштвеног процеса - изузетно велика.

Мировић је још додао да сви показатељи указују на тренд интензивног економског развоја, што је најважније питање за Србију и Војводину.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести