Мировић: Унапређење сарадње с кинеском покрајином Хајнан

НОВИ САД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић и заменик секретара Комитета Комунистичке партије Кине покрајине Хајнан Ли Јун потписали су Меморандум о разумевању АП Војводине с овом кинеском покрајином, којим је предвиђен развој и јачање пријатељских односа и унапређење сарадње у бројним областима.
mirovic kina
Фото: vojvodina.gov.rs

Трећа посета високе делегације кинеске покрајине Хајнан Војводини потврђује добре и пријатељске односе, али и прилику за успостављање конкретне сарадње две покрајине у области пољопривреде и туризма, оценио је председник Мировић.

Овај Меморандум резултат је претходних сусрета и заједничких активности на оснаживању и продубљивању сарадње, али и прилика за размену научника, института и универзитета, изјавио је Мировић.

Како је подсетио, у протекле две године је учињено много на унапређењу сарадње Републике Србије и Народне Републике Кине.

Фото: vojvodina.gov.rs

Ми смо велико тржиште и приоритет нам је повезивање и успостављње сарадње с Војводином у којој препознајемо изузетно велике пољопривредне и туристичке потенцијале, оценио је Ји Јун и позвао председника Мировића у узвратну посету кинеској покрајини Хајнан.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести