Мировић: Војводина ће бити подршка када је реч о производњи хране

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обратио се данас у Бијељини на отварању јубиларног 20. Међународног сајма пољопривреде, лова, риболова и екологије „Интерагро 2022“, истакавши да ће Војводина у годинама пред нама одиграти своју улогу предводника у производњи хране, што ће значити гарант и подршку и свим државама у окружењу.
Покрајинска влада
Фото: Покрајинска влада

Војводина као најснажнија пољопривредна област, као покрајина која даје, и по обиму и по квалитету, највећи број најзначајнијих пољопривредних производа, наставиће са својим произвођачима, газдинствима и научним развојним институтима да пружа подршку Републици Српској и свим другим државама у региону. Били смо, и бићемо увек, партнери Републици Српској“, изјавио је Мировић.

Честитајући јубилеј, председник је подсетио на важност изградње саобраћајне инфраструктуре која ће нас повезивати – и када је реч о путу од Кузмина до Бијељине и даље до Бањалуке и када је реч о Фрушкогорском коридору.

„Србија се гради и изграђује и већ за неколико година путоваћемо много брже и бићемо повезанији, што ће значити и много користи за привреду и пољопривреднике“, изјавио је председник Мировић и додао да је једногласни закључак овог сајма да треба заједнички да се заложимо за то да се иницијатива „Отворени Балкан“ прошири на све друге државе, на БиХ и Црну Гору, и да корист од повезивања, споразума, мањих трошкова, бржег промета и једноставнијих процедура имају и те државе.

Фото: Покрајинска влада

Међу покровитељима сајма „Интерагро 2022“ јесте и Привредна комора Војводине као важан чинилац привредног развоја Покрајине. У организацији Привредне коморе Војводине, на сајму у Бијељини учествују и Пољопривредни факултет Универзитета у Новом Саду, Туристичка организација Војводине, компаније и удружења из Војводине.

„Чињеница да на овом сајму учествују излагачи из десет земаља показује да је он изашао из регионалних оквира и поносни смо што је постао међународни. Република Српска жели да се економски повеже са свима у региону, али највише је упућена и ослоњена на Србију, што је природно“, изјавила је председница Републике Српске Жељка Цвијановић.

„Наш посао је да уливамо сигурност грађанима и у својој земљи, али и суседима. Иако је време пред нама тешко, желим да кажем да је Србија увек ту и да у њој има довољно хране за све“, изјавио је министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић.

Отварању сајма присуствовали су и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић, председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић, привредници и други.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести