Мировић: Вучић и Путин обезбедили енергетску будућност Србији

НОВИ САД: Председник покрајинске владе Игор Мировић каже да је из Сочија стигла вест од огромног значаја за све наше грађане и привредне субјекте који користе гас као енергент за грејање и пословање и то захваљујући упорном ангажману председника Вучића и пријатељском односу и подршци председника Путина.
igor mirovic, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

Цена гаса ће, према најавама, и у наредним месецима остати иста, што значи да неће бити ни њеног повећања на домаћем тржишту нити удара на државни буџет, каже Мировић.

Вест је, напомње, посебно обрадовала оне који живе у Војводини, која је сва покривена гасном мрежом и где је гас главни енергент за грејање станова и кућа, што ће много значити пре свега домаћинствима са мањим примањима.

"Још једном се показао на делу углед Србије и српског председника у свету јер без одговорног и недвосмисленог пријатељства са Руском Федерацијом и независне спољне политике земље не бисмо могли ничему да се надамо. Политика принципа и одговорног односа према себи и другима тријумфовала је у Сочију", навео је Мировић.

Каже и да је посебно значајно да ћемо и даље имати стратешко гасно партнерство са руским компанијама што ће, оцењује, значити нове повољне аранжмане и током наредних година.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести