Мировић: Вучићев план за обнову болница реализује се у Кикинди и Суботици 

Председник Србије Александар Вучић јуче је у Хоргошу, поред Суботице, најавио нову велику инвестицију у здравство Војводине - реконструкцију суботичке болнице, вредну 40 милиона евра. 
igor mirovic, Pokrajinska vlada
Фото: Покрајинска влада

„Желим да нагласим да је ово изузетно важна вест и пример како се резултати које је Србија последњих година постигла на економском плану преносе и на друге области живота, истиче председник Покрајинске владе Игор Мировић. 

Здравство у Војводини је део конкретног плана председника Вучића за наредних пет година на основу којег ће Влада Србије уложити новац у реконструкцију готово свих болница у Војводини. 

Мировић истиче да јасно можемо да видимо одговорност за све крајеве наше земље и за све области живота и рада. Данас је здравство централни приоритет и то смо већ показали конкретним улагањем у Клинички центар Војводине и посебно у нову ковид болницу на Мишелуку крај Новог Сада. 

Војводина је део великог националног плана и сугурно је да имамо много разлога за велики оптимизам и заједнички рад. 

Председник Покрајинске владе додаје да за неколико месеци када почну радови на реконструкцији болнице у Суботици, баш као што су пре месец дана почели и у кикиндској болници, моћи ћемо још једном да кажемо да се разликујемо од свих других који су водили јавне послове у Србији.

Кључну разлику праве јасан план и још јаснија конкретна дела иза којих стоји политика председника Србије. Све што смо заједно урадили остаће као дело које ће користити и генерације после нас. Реконструкција суботичке болнице, која је у припреми, још је један симбол успеха Србије и свих њених грађана, истакао је Мировић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести