Мировић: За Нови Сад-Рума завршене етапе пројектовања

НОВИ САД: Председник војвођанске владе Игор Мировић изјавио је данас да ће у 2019. години у Војводини бити настављени инфраструктурни пројекти у локалним самоуправама, али и пројекти који имају шири, па и национални карактер.
igor mirovic
Фото: Dnevnik (Branislav Lučić)

Он је у Дневнику РТС-а навео да је завршен велики број индустријских зона у које долазе инвеститори, а као примере је навео Кулу, Пландиште и Панчево, за које је рекао да се очекује велика инвестиција из Немачке.

Председник Владе Војводине казао је да се ради инфраструктура у функцији привредног развоја и да се настављају и подстицаји привредницима.

Када је реч о саобраћајници Нови Сад - Рума, Мировић је оценио да се Влада Војводине срчано бори да тај посао уђе у приоритет Владе Србије, јер је она та која би требало то да реализује и додаје да су завршене све етапе у пројектовању, а да за три од четири деонице постоје локацијски услови.

"Влада је затражила понуде од две компаније", рекао је Мировић, прецизирајући да је реч о кинеској и мађарској компанији.

Он је најавио и усвајање декларације о екологији, истичући као њен циљ указивање на проблеме и мотивисање општина да спреме пројекте и решавају проблеме.

Мировић је рекао да би градови требало да се обавежу да у наредних 10 или 15 година уводе електрична возила у јавни саобраћај.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести