Мировић: За станове за породице са троје и више деце 63 милиона

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре о додели бесповратних средстава за решавање стамбеног питања или унапређење услова становања за 55 породица са троје или четворо деце у АП Војводини, укупне вредности 63 милиона динара.
1
Фото: vojvodina.gov.rs

„Ово је један од најважнијих дана у овој години. Започета је нова мера пронаталитетне политике коју је Покрајинска влада увела после доношења Закона о финансијској подршци за треће дете средином ове године и сигуран сам да ћете на овај начин, вашој деци и себи, створити боље услове за живот“, рекао је председник Мировић и најавио да је у буџету Покрајинске владе за наредну годину за овај конкурс планирано нових 175 милиона динара. 

Председник Мировић истакао је да је данас најважније питање у Србији - борба за наталитет, стога ће, како је навео, Покрајинска влада наставити да подстиче проширење породица и побољшање услова живота за све породице са троје или четворо деце.

Галерија фото: Дневник (Јелена Ивановић)

Он је подсетио да ће 1. јануара 2019. године почети исплата надокнаде у висини од 15.000 динара, у трајању од две године, незапосленим мајкама које роде треће или четврто дете, што је, како је подсетио, друга нова мера пронаталитетне политике Покрајинске владе.

Фото: vojvodina.gov.rs

„Покрајинска влада ће на тај начин испунити обећање дато у тренутку доношења Закона којим је Република Србија на себе преузела исплату надокнаде за треће дете – обећање да ни један динар који смо до тада усмеравали за подстицање рађања неће отићи за било шта друго“, навео је председник Мировић.

Наставићемо да пружамо подршку унапређењу услова становања, али и подстицају за проширење породица, кроз суфинансирање биомедицински потпомогнуте оплодње, рекао је покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић и додао да су издвајања за мере популационе политике у АП Војводини од 2016. године удвостручене.

Фото: vojvodina.gov.rs

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести