Мировић: Деоница Сремски Карловци-Банстол за пет месеци

БЕОГРАД: Реконструкција старог новосадског пута до Београда, на деоници од Сремских Карловаца до Банстола, биће завршена у наредних пет месеци, изјавио је данас председник Владе АП Војводине Игор Мировић и најавио планирање брзих саобраћајница од Новог Сада до Зрењанина и од Зрењанина до Београда.
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović Foto: Dnevnik.rs
Фото: Председник Покрајинске владе Игор Мировић Фото: Дневник.рс

"Ради се, пре свега, државни пут на делу од Банстола до Сремских Карловаца. Ове године реконструисаће се готово седам километара, следеће године, надамо се, додатних 4,5 кроз саме Сремске Карловце", рекао је Мировић за РТС, истичући да је то важно за Сремске Карловце као општину са богатом традицијом, али и снажном будућношћу.

Како је рекао, такође се ради на гребенском путу од Банстола до Иришког венца врхом Фрушке горе.Прошле године је обновљено три километра, ове године ће бити обновљено 13, а наредне године ће се наставити радови према западном крају Фрушке горе.

Мировић је поручио да је то важно за туризам, развој привреде и за "све оно што Фрушка гора може да буде у будућности" и најавио низ малих пројеката који значе, како је рекао, буђење Фрушке горе у правом смислу.

Говорећи о брзим саобраћајницама од Новог Сада до Зрењанина и од Зрењанина до Београда, са по четири траке, рекао је да се већ у другој половини ове године може очекивати уговор и најавио радове на студији изводљивости и идејном пројекту.

Како је истакао, срећна околност је то што на тим деоницама нема превише нерешених имовинских односа и Банат ће бити повезан са Београдом и Новим Садом, што је знацајно јер у Банату има много неразвијених општина.Ове године се обележава 170 година од Мајске скупштине, а Мировић је нагласио да су тада донете важне одлуке.

Очекује, како је рекао, да на обележавање јубилеја дођу највиши представници Србије, као и патријарх Иринеј.Мировић је најавио и свечану седницу покрајинске владе и академију и истакао да ће јубилеј бити повод за неке важне одлуке о Сремским Карловцима као што су обнављање посебног буџетског фонда и потпуна обнова у инфраструктурном смислу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести