Мишел: Стратешка расправа о заједничким циљевима ЕУ и Западног Балкана

БРИСЕЛ: Председник Европског савета Шарл Мишел, при доласку на радну вечеру лидера ЕУ и Западног Балкана у Бриселу, истакао је да је у питању важан састанак посвећен стратешкој расправи о заједничким циљевима ЕУ и Западног Балкана.
brisel_missel
Фото: Танјуг (Видео)

"Разговараћемо о начинима за продубљивање партнерства ЕУ и Западног Балкана. Потврдићемо европску перспективу региона и дати јасне смернице о неопходном напретку у областима владавине права, борбе против корупције и организованог криминала", изјавио је Мишел.

Председник Европског савета, који је и домаћин радне вечере у Бриселу, наводи да са лидерима са Западног Балкана очекује искрене, отворене и конструктивне разговоре о партнерству.

На позив председника Европског савета вечери у Бриселу присуствују председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен, високи представник Европске уније за спољну политику и безбедност Жосеп Борел и Андреј Пленковић, премијер Хрватске која тренутно председава Саветом ЕУ.

Из региона на радну вечеру у Бриселу стигли су председник Србије Александар Вучић, Еди Рама председник Владе Албаније, Жељко Комшић, председавајући Председништва БиХ, Мило Ђукановић председник Црне Горе, Стево Пендаровски председник Северне Македоније и Хашим Тачи.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести